• Home
  • Nieuws
  • Business
  • State of Art Menswear krijgt nieuwe eigenaar

State of Art Menswear krijgt nieuwe eigenaar

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Mannenmodemerk State of Art Menswear eigenaar, de familie Westerman, heeft de meerderheid van haar aandelen verkocht aan investeringsmaatschappij Quadrum Capital. Dat liet het bedrijf via een persbericht weten.

De familie Westerman blijft na de verkoop nog als klein aandeelhouder verbonden aan het merk, maar Quadrum Capital en het management van het State of Art, dat deels participeert, zullen verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse leiding over het bedrijf.

”In Quadrum Capital zien wij een betrokken partner die onze kernwaarden – en daarmee de cultuur van ons bedrijf – respecteert. Uitgangspunt van ons partnership is om vanuit het sterke fundament met nieuwe kennis en kunde, verder te bouwen aan de toekomst van State of Art,” aldus de familie Westerman in het persbericht.

State of Art werd in 1936 opgericht en is uitgegroeid tot een internationaal modemerk. Het sportieve label, dat een sterke verbinding heeft met klassieke auto’s, telt 40 eigen brandstores en meer dan 600 verkooppunten. Net als Quadrum Capital heeft het bedrijf zijn wortels in Oost-Nederland. Quadrum Capital, een investeerder die de nadruk legt op duurzaamheid en nieuwe technologie, investeert voor het eerst in een modebedrijf.

Beeld: State of Art Menswear

quadrum capital
State of Art
state of art menswear