• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Stefanel zoekt investeerder als laatste redmiddel

Stefanel zoekt investeerder als laatste redmiddel

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Italiaans modebedrijf Stefanel doet nog een laatste poging om voor het einde van het boekjaar een investeerder te vinden om een faillissement te voorkomen. Dat meldt Reuters.

Vorige maand verleende de rechtbank Stefanel bescherming tegen schuldeisers tot maart 2017. Het bedrijf heeft in de afgelopen tien jaar een opeengestapeld verlies van 170 miljoen euro vergaard, en heeft getracht ongeveer 90 miljoen euro aan schuld te herstructureren en een doorstart te maken met nieuw kapitaal.

Zonder investeerder gaat het merk het echter niet redden. Een bron van Reuters onthulde dat ‘iedereen mee helpt met zoeken naar een nieuwe investeerder’. Stefanel zei vorige week dat het in gesprek is met twee partijen. Ingewijden melden dat het gaat om twee investeringsfondsen, waaronder het Portugees-Italiaanse Oxy Capital.

Volgens een van de bronnen zal er wel degelijk wat moeten veranderen binnen het bedrijf, wil het een kans van slagen hebben. Huidig voorzitter, CEO en meerderheidsaandeelhouder Giuseppe zou zelfs bereid zijn zijn rol in het bedrijf te herzien, aldus de anonieme bron.

Stefanel