• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Stella McCartney beperkt verliezen en laat omzet stijgen met 23 procent

Stella McCartney beperkt verliezen en laat omzet stijgen met 23 procent

Door Prachi Singh

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Stella McCartney

Het modehuis van Stella McCartney heeft in het boekjaar 2022 de verliezen beperkt, zo blijkt uit gedeponeerde cijfers. Voor het boekjaar rapporteerde Stella McCartney een omzetstijging van 23 procent tot 40 miljoen pond. Omgerekend is het 46 miljoen euro.

Hoewel het bedrijf verliesgevend bleef, nam het operationele verlies aanzienlijk af tot 8,8 miljoen pond (10,2 miljoen euro). Het bedrijf schreef de daling van het verlies toe aan een verbeterde brutomarge dankzij een daling van de bedrijfskosten met 17 procent. Het verlies voor belastingen en het nettoverlies daalden naar 10 miljoen pond (11,5 miljoen euro) vergeleken met 32,7 miljoen pond (37,8 miljoen euro) in het voorgaande jaar.

Het bedrijf voegde eraan toe dat de winstdeling met Stella McCartney Italia SRL 22,8 miljoen pond bedroeg (26,3 miljoen euro), wat 57 procent van de omzet uitmaakte. Royalty's bedroegen 10,8 miljoen pond (12,5 miljoen euro), goed voor 27 procent van de omzet. De omzet die Stella McCartney behaalde via verkopen in fysieke retail steeg tot 6,3 miljoen pond (7,3 miljoen euro), wat 16 procent van de totale omzet uitmaakt.

In 2022 verlengde het bedrijf zijn langdurige samenwerking met Adidas en lanceerde het in augustus de categorie huidverzorging. Aan het eind van het verslagjaar had het bedrijf twee fysieke winkels.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op Fashion United UK. Vertaling en bewerking naar het Nederlands door Caitlyn Terra.

Stella McCartney