• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Stella McCartney koopt label terug van Kering

Stella McCartney koopt label terug van Kering

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Stella McCartney en Kering hebben gezamenlijk aangekondigd dat McCartney haar bedrijf terugkoopt van de in Parijs gevestigde luxegroep. De twee hebben een overeenkomst gesloten voor een aandeel van 50 procent dat Kering had van Stella McCartney Ltd, zo blijkt uit het persbericht. Door de deal is oprichter en ontwerper Stella McCartney nu de enige eigenaar van haar merk.

De gezamenlijke statement, gepubliceerd in een persbericht van Kering, stelt dat de samenwerking tussen Stella McCartney Ltd en Kering nog wordt voortgezet met als doel een soepele overgang te garanderen, verstoringen tot een minimum te beperken en het momentum van het merk in de markt te behouden.

McCartney blijft in het bestuur van de Kering Foundation

McCartney blijft aan als bestuurslid van de Kering Foundation. Ook de samenwerking tussen de twee op het gebied van duurzame mode, wordt voorgezet, zo staat in het persbericht.

"Het is het juiste moment om volledige controle te krijgen over het bedrijf dat mijn naam draagt," laat Stella McCartney in het persbericht,dat ook op haar website is gepubliceerd, weten. "Deze mogelijkheid vertegenwoordigt voor mij een cruciale patrimoniale beslissing. Ik ben François-Henri Pinault en zijn familie en iedereen bij de Kering-groep erg dankbaar voor alles wat we in de afgelopen 17 jaar samen hebben gebouwd. Ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk van mijn leven en wat dit merk en ons team in de toekomst kunnen bereiken. "

François-Henri Pinault, voorzitter en CEO van Kering, voegt hieraan toe: "Het is het juiste moment voor Stella voor een volgende fase. Kering is een luxegroep die creatieve geesten machtigt en helpt om disruptieve ideeën werkelijkheid te laten worden. Ik ben enorm trots op wat Kering en Stella McCartney samen hebben bereikt sinds 2001. Ik wil Stella en haar team van harte bedanken voor alles wat ze Kering hebben gebracht - tot ver buiten het bedrijfsleven. Stella weet dat ze altijd op mijn vriendschap en steun kan rekenen."

Bevestigd: Stella McCartney weer volledig eigenaar van gelijknamige merk

Het luxemerk Stella McCartney werd in samenwerking met Kering in 2001 gelanceerd. Duurzaamheid is een van de belangrijkste pijlers van het bedrijf en gelijknamige merk. De collecties worden op een verantwoorde manier geproduceerd en zijn geheel veganistisch. McCartney houdt ook haar effect van haar bedrijf op het milieu bij en is hier open over.

Stella McCartney heeft dames- en heren ready-to-wear collecties, handtassen, schoenen en een kinderlijn. De collecties zijn momenteel verkrijgbaar in meer dan 100 landen wereldwijd via wholesale. Daarnaast heeft het merk 51 winkels in steden als Londen, Los Angeles, Tokyo, Honkong en Milaan, en recent geopende vestigingen in Florence, Parijs en New York.

Foto: Stella McCartney Website

Kering
Stella McCartney