• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Steve Madden opent eigen hoofdkantoor in Nederland

Steve Madden opent eigen hoofdkantoor in Nederland

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het in New York gevestigde schoenen- en accessoiremerk, Steve Madden, opent deze maand het eerste Europese kantoor in Nederland. Het nieuwe kantoor is in Nieuwkuijk. "Uitbreiding in Europa is een belangrijk onderdeel van onze lange termijn bedrijfsstrategie. We zijn erg enthousiast over de joint venture met SPM Shoetrade om ons merk binnen Europa te laten groeien," zegt CEO Ed Rosenfeld in het persbericht.

De aankondiging is opvallend. Het merk leek na het faillissement van de Macintosh Retail Group uit het Nederlandse straatbeeld te verdwijnen. De formules Invito en Steve Madden werden verkocht aan Highlands Holding die daarop de merknaam Invito doorverkocht aan Le Ballon. Tot nieuwe licentieafspraken met Steve Maden USA kwam het niet.

De nieuw opgerichte joint venture 'Steve Madden Europe' vloeit voort uit de samenwerking tussen SPM Shoetrade en Steve Madden USA. Voorts heeft het bedrijf voor Nederland gekozen vanwege de centrale ligging en het sterke distributienetwerk.

Steve Madden ontwerpt en verkoopt schoenen en accessoires voor vrouwen, mannen en kinderen onder merknamen als Steve Madden, Dolce Vita en Betsey Johnson. Steve Madden ontwerpt en verkoopt producten onder private label merknamen voor diverse retailers. Steve Madden's groothandelsdistributie bevat warenhuizen, speciaalzaken, luxe retailers, nationale ketens en overige retail. Steve Madden heeft 173 winkels en vier webwinkels.

Foto: Steve Madden

Steve Madden