• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Streetwearmerk Bench terug in Europa met lente 2020-collectie

Streetwearmerk Bench terug in Europa met lente 2020-collectie

Door Huw Hughes

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Britse streetwearmerk Bench keert terug op de Europese markt. De lente 2020-collectie is de eerste nieuwe collectie van het label, dat na een faillissementsverklaring vorig jaar werd overgenomen door investeerder Gordon Brothers.

Bench presenteerde de nieuwe collectie, bestaande uit zo’n 300 items, tijdens de Britse modevakbeurs Pure London. T-shirts worden volgens Bench in de groothandel verkocht vanaf 20 pond (22 euro), en truien vanaf 40 pond (44 euro). De nieuwe Europese licentie van Bench omvat tevens ook Apparel Brands.

De aanvankelijke focus van het merk zal liggen op de markten Groot-Brittannië en Duitsland, zo meldde Drapers onlangs. David Mallon, creatief directeur van Bench, liet pas geleden aan het UK Trade Magazine weten dat het merk altijd al goed presteerde in deze landen.

Bench werd in april vorig jaar failliet verklaard. Drie maanden later werd het overgenomen door de Amerikaanse investeerder Gordon Brothers. Omdat dit bedrijf echter geen interesse had in alle takken van Bench, moest het streetwearmerk in juli 2018 14 winkels sluiten in Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Gordon Brothers beoogde immers om de Europese e-commerce divisie en groothandelsacitiviteiten van het merk uit te breiden, aldus het bedrijf.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited UK en DE. Vertaling en bewerking vanuit het Engels: Tessa Guntlisbergen.

Bench
Gordon Brothers