• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Strenesse maakt doorstart onder MAEG Holding

Strenesse maakt doorstart onder MAEG Holding

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Duitse modelabel Strenesse heeft een koper gevonden. Het in 2014 failliet verklaarde bedrijf wordt overgenomen door het Amsterdamse MAEG Holding en gaat verder als Strenesse GmbH. De investeerder wil het merk nieuw leven inblazen en gaat verder met alle 240 medewerkers.

De nieuwe CEO van Strenesse wordt Reiner Unkel, voorheen directeur bij modemerk Basler. “Met MAEG heeft Strenesse een eigenaar aan zijn zijde die strategisch denkt en zich richt op de lange termijn. Nu kunnen we de herpositionering van het merk versterken met de nodige energie,” aldus Unkel in reactie op het nieuws. De nieuwe directeur is van plan Strenesse terug naar de ‘roots’ brengen. “Een merk dat met de tijd meegaat, zowel klassiek als sexy is, dat uitdagend is maar altijd vrouwelijk en draagbaar blijft.”

De nadruk zal daarnaast liggen bij een verdere modernisering van de distributie van het Duitse label. Dit betreft enerzijds de digitalisering van processen met betrekking tot het handelsverkeer en anderzijds het toenemende gebruik van social mediakanalen om het merk te profileren. De voormalige aandeelhouders mogen volgens de koopovereenkomst met MAEG een deelname van 20 procent in de nieuwe onderneming houden.

Strenesse vroeg in 2014 faillissement aan en werd toen tijdelijk voortgezet door Pluta Rechtsanwalts GmbH. De nieuwe investeerder, MAEG Holding, is een internationaal familiebedrijf gevestigd in Amsterdam. Het concern streeft ernaar het perspectief van verliesleidende modebedrijven op de lange termijn te verbeteren.

Beeld: Strenesse Facebook

MAEG Holding
Strenesse