• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Stroke Amsterdam failliet verklaard

Stroke Amsterdam failliet verklaard

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Stroke Amsterdam is failliet verklaard, zo blijkt uit documenten op Faillissementsdossier. Het faillissement is uitgesproken door de rechtbank van Amsterdam over Stroke B.V. Eerder deze week meldde eigenaar Berry Tielens al dat hij ging stoppen met het merk.

Tielens heeft zelf het faillissement aangevraagd, meldt hij tegen FashionUnited. De lopende orders van Herfst/Winter 2018 zouden al niet meer worden uitgeleverd. Met het merendeel van leveranciers is een passende oplossing gevonden.

Na 20 jaar valt het doek voor Stroke Amsterdam. Het damesmerk richtte zich op ‘moderne silhouetten, kwaliteit en luxe gemixt met een vrouwelijke twist’. Het merk leverde vier keer per jaar aan verschillende verkooppunten in Nederland en België. Het merk paste een aantal jaar geleden de strategie aan, wat goed werd ontvangen door klanten, maar geen extra verkooppunten opleverde, aldus Tielens. De oprichter en eigenaar voelde zich gedwongen om een punt achter Stroke te zetten.

Tielens gaat zich verder focussen op andere winkelactiviteiten met de conceptstore Llen waar hij ook de oprichter van is.

Beeld: Stroke Amsterdam website

stroke amsterdam
stroke b.v.