• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Superdry versnelt groei in India met Reliance Brands

Superdry versnelt groei in India met Reliance Brands

Door Danielle Wightman-Stone

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De showroom van Superdry in Berlijn Credits: Superdry

De Britse detailhandelaar Superdry heeft een IP joint venture overeenkomst getekend met de Indiase Reliance Brands Holding UK (RBUK) voor de verkoop van zijn Zuid-Aziatische intellectuele eigendommen, waaronder het merk Superdry en aanverwante handelsmerken in India, Sri Lanka en Bangladesh.

In een verklaring zei Superdry dat RBUK, dat in handen is van Reliance Retail Ventures Limited (RRVL) via haar dochteronderneming Reliance Brands Limited (RBL), sinds 2012 haar exclusieve franchisepartner in India is.

De nieuwe joint venture zal voor 76 procent in handen zijn van RBUK en voor 24 procent van Superdry.

Superdry wil Indiase activiteiten versterken

De verkoop van de Zuid-Aziatische IP zal 40 miljoen pond (46 miljoen euro) opbrengen, waardoor Superdry naar schatting een bruto contante opbrengst van 30,4 miljoen pond (35,1 miljoen euro) zal ontvangen.

RBL is de premium detailhandelstak van RRVL en exploiteert meer dan 18.000 winkels in heel India van meer dan 50 verschillende luxe modemerken. Het bedrijf is aanwezig in 7.000 steden en heeft een totaal winkeloppervlak van meer dan 65 miljoen vierkante meter.

Na de afronding van de transactie zal Reliance Retail toezicht blijven houden op de merkactiviteiten in India, Sri Lanka en Bangladesh, aldus Superdry.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited.UK. Vertaling en bewerking door Sylvana Lijbaart.

Superdry
Superdry Plc