Supreme verkoopt aandelen aan de Carlyle Group

James Jebbia, oprichter van skate(board)merk Supreme, heeft aan BoF bevestigd aandelen te hebben verkocht aan het Amerikaanse investeringsfonds Carlyle. Women’s Wear Daily schat dat het gaat om een bedrag 500 miljoen dollar voor een belang van vijftig procent.

Het is de eerste keer dat een private equity bedrijf investeert in streetwear, wat de kracht en de mogelijke groei van het merk alleen maar onderstreept. Supreme heeft een innovatief businessmodel met een korte cyclus waarbij de nadruk ligt op coole, on-trend producten.

Het skatemerk wordt ook wel aangeduid als de Chanel van streetwear. Voor hun collecties gaan zij samenwerkingen aan met grote modehuizen en -merken zoals Comme des Garçons, Levi’s, Vans en Louis Vuitton en partneren zij met gerenommeerde artiesten zoals Damien Hirst, Takashi Murakami en Richard Prince.

Door de investering van Carlyle zal Supreme nog sneller groeien en produceren dan zij nu al doen. Afgelopen donderdag opende het merk zijn elfde winkel in Williamsburg, Brooklyn. Op het openingsfeest waren onder andere Hollywood-acteur James Franco, voormalig professionele basketbalspeler Amar'e Stoudemire, MoMA PS1 regisseur Klaus Biesenbach en fotograaf Petra Collins aanwezig.

Beeld: SupremeSS18

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN