• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Surseance La Ligna omgezet naar faillissement

Surseance La Ligna omgezet naar faillissement

Door Caitlyn Terra

26 jun. 2019

Business

Van surseance naar faillissement. Benlig B.V. en Benlig Holding B.V., dat handelt onder de naam van La Ligna, is failliet verklaard, zo blijkt uit documenten op Rechtspraak.nl. De surseance is binnen een week omgezet in een faillissement.

Het is het tweede faillissement voor het merk. In 2016 ging het voor de eerste keer failliet, maar werd het doorgestart door een groep investeerders waaronder het oude management. Toen werden 42 van de 52 winkels behouden. Op dit moment heeft La Ligna 32 winkels in Nederland, zo blijkt uit de documenten. In totaal gaat het over Leeuwarden, Zutphen, Deventer, Eindhoven, Enschede, Oestgeest, Groningen, Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Haarlem, Den Bosch, Arnhem, Maastricht, Nijmegen, Breda, twee in Amsterdam, drie in Den Haag, Veenendaal, Tilburg, Haren, Oosterhout, Emmen, Ede, Goes, Heemstede, Bergen, Woerden, Gorinchem en Oisterwijk.

Tweede faillissement voor La Ligna

Drie jaar geleden werd het faillissement uitgesproken omdat het bedrijf leed met verliezen, uiteindelijk waren ze opgelopen tot 10 miljoen euro, teruglopende omzet en betaalachterstanden. Van betaalachterstanden lijkt nu ook sprake te zijn, maar de oorzaken van het faillissement worden op dit moment nog onderzocht. Ook de mogelijkheden voor een doorstart worden onder de loep genomen, zo melde het advocatenkantoor Wijn & Stael maandag al tegen FashionUnited.

La Ligna werd opgericht in 1984 en opende de eerste winkel in de Stoeldraaierstraat in Groningen. Het merk startte met kleurrijke truien en blouses, maar toen dit aansloeg is het merk al snel uitgebreid naar een volwaardig lifestyle merk.

Beeld: La Ligna website

La Ligna