• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Surseance Silver Lining B.V: winkels Sylver blijven voorlopig open

Business

Surseance Silver Lining B.V: winkels Sylver blijven voorlopig open

Door Esmee Blaazer

4 okt. 2019

"De bij Sylver ontstane betalingsproblemen lijken een gevolg te zijn van een combinatie van moeilijke marktomstandigheden in de retailmarkt, de groeiambities en de financieringswijze," zo meldt bewindvoerder T. Hekman in een persbericht. 1 oktober werd door de rechtbank Amsterdam de voorlopige surséance van betaling uitgesproken na aanvraag van de directie van Silver Lining B.V. (handelend onder de naam Sylver). De rechtbank heeft verder een afkoelingsperiode afgekondigd.

De bewindvoerder laat weten de mogelijkheden te onderzoeken voor voortzetting van de activiteiten van Sylver, in overleg met de directie. Voorlopig blijven alle winkels open 'en is de inzet gericht op het inventariseren van de mogelijkheden om de financiële huishouding van de onderneming weer gezond te maken', aldus het persbericht. Er vinden gesprekken plaats met diverse stakeholders, zoals aandeelhouders, financiers en leveranciers.

Sylver is een Nederlands damesmodemerk dat bij verschillende retailers wordt verkocht. Het merk heeft tevens acht winkels en webshop.

Foto: Sylver