• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Surseance voor Doninger Fashion Group; doorstart McGregor mislukt

Surseance voor Doninger Fashion Group; doorstart McGregor mislukt

Door Esmerij van Loon

4 sep. 2017

Business

Doniger Fashion Group BV heeft maandag 4 september uitstel van betaling aangevraagd bij de rechter in Amsterdam. Het verzoek is toegewezen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. De Doniger Fashion Group telt ongeveer zeshonderd medewerkers, waarvan driehonderd in Nederland.

Doniger Fashion Group krijgt uitstel van betaling

Alle winkels van Gaastra, McGregor en Adam Menswear blijven voorlopig geopend. Het bedrijf heeft 75 winkels in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Het gros daarvan, 53 filialen, is in Nederland gevestigd.

“Het is vreselijk voor alle werknemers dat we in deze situatie terecht zijn gekomen. We hebben met z’n allen echt geknokt om het bedrijf overeind te houden, maar het is niet gelukt. We hebben geloof in onze sterke merken en we zullen alles in het werk stellen om een nieuwe toekomst voor de onderneming te vinden”, zegt CEO Joep van Straaten in het persbericht.

Hanneke de Coninck van Florent is aangesteld als bewindvoerder. Zij gaat met het bedrijf op zoek naar 'de beste oplossing' voor werknemers, crediteuren en andere belanghebbenden. Het concern laat weten dat het op dit moment geen aanvullende informatie verstrekt.

Doniger Fashion Group is de nieuwe naam van wat tot juni vorig jaar de McGregor Fashion Group was. Het bedrijf werd op 28 juni 2016 failliet verklaard en maakte een maand later een doorstart toen het werd overgenomen door twee (oud)managers van McGregor: Joep van Straaten en Kris van de Mierop. Zij namen naast alle McGregor en Gaastra merkactiviteiten ook de herenmodeketen Adam Menswear en de bedrijfskledingdivisie ETP over. De acquisitie werd financieel mogelijk gemaakt door aandeelhouders Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst, Ben Kolff en NIBC Bank. Het bod van de oude aandeelhouders was 26 miljoen euro waard en bestond voonamelijk uit het wegstrepen van openstaande vorderingen. Uiteindelijk is 1,8 miljoen euro betaald.

Behoud van werkgelegenheid was een belangrijke factor bij de doorstart: 377 werknemers van McGregor kregen een baan bij de Doninger Group. Maar er was ook gedoe, het bedrijf is door het College voor de Rechten van de Mens op de vingers getikt wegens leeftijdsdiscriminatie.

Doniger Fashion Group
McGregor