• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Surseance voor Nederlands modemerk La Ligna

Surseance voor Nederlands modemerk La Ligna

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Benlig B.V., dat handelt onder de naam van La Ligna, is surseance verleend. Zo blijkt uit documenten op Rechtspraak.nl. De voorlopige surseance is vorige week verleend. Ook het bedrijf Benlig Holding B.V. verkeert in surseance.

Uit de documenten blijkt dat 32 winkels van La Ligna bij de surseance zijn betrokken. De website van het modemerk is nog live, zo blijkt op maandagochtend. Als bewindvoerder in de zaak is Noor Zetteler van Wijn & Stael Advocaten uit Utrecht aangesteld. Op dit moment wordt de interesse voor een mogelijke overname of doorstart geïnventariseerd, zo meldt het advocatenkantoor desgevraagd telefonisch. Wanneer een beslissing zal vallen is nog niet bekend.

La Ligna krijgt surseance verleend

De betrokken winkels zijn over heel Nederland verspreid. In totaal gaat het over Leeuwarden, Zutphen, Deventer, Eindhoven, Enschede, Oestgeest, Groningen, Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Haarlem, Den Bosch, Arnhem, Maastricht, Nijmegen, Breda, twee in Amsterdam, drie in Den Haag, Veenendaal, Tilburg, Haren, Oosterhout, Emmen, Ede, Goes, Heemstede, Bergen, Woerden, Gorinchem en Oisterwijk.

La Ligna opende in 1984 de eerste winkel in de Stoeldraaierstraat in Groningen. Het merk startte in eerste instantie met kleurrijke truien en blouses, maar breidde al snel uit met rokken en broeken. In 2016 kreeg het merk te maken met een faillissement, maar werd het na een maand gered door een groep investeerders, waaronder het management ten tijde van het faillissement. Op dat moment lag er een schuld van 10 miljoen euro. Destijds werden 42 van de 52 winkels behouden met de doorstart.

Beeld: La Ligna website

benlig b.v.
benlig holding b.v.
La Ligna