• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Suzano verwerft een belang van 15 procent in Lenzing in een deal van 230 miljoen euro

Suzano verwerft een belang van 15 procent in Lenzing in een deal van 230 miljoen euro

Door Prachi Singh

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Suzano verwerft een belang van 15 procent in Lenzing Credits: Lenzing

Suzano, 's werelds grootste pulpproducent, heeft een belang van 15 procent in Lenzing verworven voor 230 miljoen euro. De aandelen zijn gekocht van de B&C Group. Samen bezitten Suzano en B&C nu 52 procent van Lenzing.

Na de transactie behoudt B&C een belang van 37 procent en blijft het controlerend lid van het nieuwe syndicaat. Suzano behoudt het minderheidsbelang van 15 procent. De prijs per aandeel is 39,70 euro en het volledige bedrag wordt bij afronding betaald.

Walter Schalka, CEO van Suzano, verklaart: "Lenzing is een toonaangevende wereldwijde leverancier van premium cellulosevezels voor de textiel- en non-wovensindustrie. We zien groeimogelijkheden dankzij hun technologie, producten en expertise. Suzano's kennis van pulpproductie en kostenbeheersing maakt ons, samen met B&C, een ideale partner voor Lenzing."

Suzano heeft ook de optie om tot eind 2028 nog eens 15 procent van Lenzing over te nemen van B&C. Mocht dit gebeuren, blijft B&C aandeelhouder van het bedrijf.

Het in Brazilië gevestigde Suzano had in 2023 een jaarlijkse netto-omzet van ruim 7 miljard euro en viert dit jaar zijn honderdjarig bestaan. Het bedrijf staat bekend om zijn operationele uitmuntendheid en toewijding aan duurzaamheid, wat goed aansluit bij Lenzing's bedrijfsmodel.

B&C en Suzano willen Lenzing verder ontwikkelen door omzetgroei, winstverbetering en internationale concurrentiepositie te stimuleren. Wolfgang Hofer, voorzitter van B&C Group, zegt: "Deze samenwerking is gunstig voor alle partijen. B&C krijgt een financieel sterke partner met internationale reputatie. Suzano krijgt toegang tot nieuwe markten."

Het hoofdkantoor, de productiefaciliteiten en de belangrijkste R&D-activiteiten van Lenzing blijven in Oostenrijk. Het partnerschap verzekert ook de voortdurende notering van Lenzing-aandelen op de beurs van Wenen.

Lenzing
Suzano