Tapestry’s netto omzet stijgt in Q1, draait toch verlies

De eerste kwartaalcijfers van modegroep Tapestry Inc. zijn binnen. Het moederbedrijf achter merken als Coach, Stuart Weitzman en Kate Spade noteerde een netto-omzetstijging van 24% en kwam hiermee uit op 1,29 miljard dollar (1,11 miljard euro).

Victor Luis, CEO, laat in een persverklaring weten positief vooruit te kijken. “Terwijl onze verkoopcijfers beïnvloed zijn door zowel kalender-verschuivingen en uitdagingen op het gebied van onze inventaris alsmede de onverwachte natuurrampen, zijn we op de goede weg om ook in het tweede kwartaal te groeien en staan we er goed voor wat betreft de feestdagen. Wat belangrijk is, is dat we op schema zitten wat betreft de doelen die gesteld zijn afgelopen augustus.”

De brutowinst over de afgelopen drie maanden komt uit op 764 miljoen dollar (660 miljoen euro). Door de overname van Kate Spade eerder dit jaar, waarmee 2,4 miljard dollar (2,1 miljard euro) gemoeid werd, draait het bedrijf toch een verlies van 17,7 miljoen dollar (15,3 miljoen euro) in de maanden juli, augustus en september.

Een jaar eerder kwam het bedrijf, toen nog bekend onder de naam Coach Inc., over dezelfde periode uit op een winst van 117,4 miljoen dollar (101,3 miljoen euro). Bij vlaggenschip Coach, bekend van de handtassen, daalde de verkoop onverwachts met 2 procent. De netto omzet komt hiermee uit op zo’n 924 miljoen dollar (798 miljoen euro), mede veroorzaakt door het orkaanseizoen in Amerika en typhoons in Azië.

De omzet bij Stuart Weitzman bedroeg 96 miljoen dollar in het eerste kwartaal, waarmee het uitkomt op een brutowinst van 56 miljoen dollar. Bij Kate Spade was de omzet 269 miljoen dollar, waarmee het een brutowinst van 76 miljoen dollar behaald.

Ondanks het gerapporteerde verlies voorspelt het bedrijf een totale omzet tussen de 5,8 en 5,9 miljard dollar voor het fiscale jaar 2018. Dit is een stijging van 30 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Beeld: Tapestry

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN