Het Franse modemerk Tara Jarmon heeft een nieuwe eigenaar. AMS Industries, het private-equity bedrijf van de Franse zakenman Jean-Paul Bize heeft een meerderheidsaandeel genomen in het label. Dat meldt FashionNetwork.

Hoewel niet bekend is hoe groot het aandeel van AMS is, en voor hoeveel het van de hand is gedaan, blijven oprichters David en Tara Jarmon wel in de directie en zullen zij het bedrijf samen met algemeen directeur Francis Varesino blijven aansturen.

AMS zal de internationale expansie van het label goed kunnen steunen. Tara Jarmon wil voornamelijk in Duitsland, de Verenigde Staten en Azië groeien en is van plan de omzet in de komende vijf jaar te verdubbelen. Momenteel bedraagt de omzet ongeveer 50 miljoen euro.

”We hadden het potentieel en het plan, we zochten alleen naar de middelen om dit te ondersteunen. Nu hebben we alles in huis,” zei Varesano. “Na met diverse spelers in de modebranche te hebben gesproken, viel de keuze op Jean-Paul Bize. Zijn ervaring als ondernemer, alsmede zijn lange-termijn visie en financieel onafhankelijke positie hebben ons overtuigd.”

Bize richtte AMS Industries in 2003 op. Aanvankelijk investeerde hij in sectoren die met energie te maken hadden, want daar lag zijn kennis. Sinds kort investeert hij ook in luxe goederen, met de overname van juwelier Poiray, parelspecialist Tecla en de Inwood hotelketen. Hij bevestigde dat hij van Tara Jarmon een mondiaal luxebedrijf wil maken.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN