• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Tegenvallende omzet: Zalando verlaagt omzetverwachting voor huidig boekjaar

Tegenvallende omzet: Zalando verlaagt omzetverwachting voor huidig boekjaar

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Zalando

Is de e-commerce boom voorbij? Online reus Zalando heeft in het derde kwartaal de omzet zien teruglopen met 3,2 procent. Door de daling kwam de omzet voor de periode neer op 2,27 miljard euro.

De daling in omzet schrijft Zalando toe aan diverse factoren. Zo stipt het de uitdagende macro-economische omstandigheden aan en het verslechterde consumentensentiment. Dit alles zorgt mede voor een afname aan online verkopen. Ook de weersomstandigheden hebben Zalando parten gespeeld. Het herfstseizoen ging namelijk van start met uitzonderlijk warm weer in september en oktober waardoor de gewoonlijke verkoop van herfst- en winterkleding niet op gang kwam.

Wel zijn er nog wat positieve geluiden te vinden in de kwartaalcijfers van Zalando. Zo steeg het aangepaste ebit (operationeel resultaat) én het netto-inkomen verbeterde. Het aangepaste ebit kwam neer op 23,2 miljoen euro en het netto verlies verbeterde met tientallen miljoenen. Het verlies was nog maar 8,2 miljoen euro.

Al met al een gemengd beeld bij Zalando. De verwachting voor het gehele boekjaar blijft op het gebied van het aangepaste ebit hetzelfde, maar op het gebied van de omzet past Zalando deze aan. Zalando verwachtte eerder nog een over het algemeen positieve omzetontwikkeling, maar het bedrijf verwacht nu een daling tussen de 3 en 0,5 procent. Het zou kunnen betekenen dat de omzet van Zalando weer onder de 10 miljard-grens verdwijnt.

Fulfillment
Zalando