• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Telstar maakt doorstart met nieuwe eigenaar

Telstar maakt doorstart met nieuwe eigenaar

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De winkels van Telstar Sports & Fashion maken een doorstart met een nieuwe eigenaar. De sportmodeketen is overgenomen door het Rotterdamse Daka Sport. Dat is de uitkomst van de zoektocht van curator Meulenberg van Benthem Gratama advocaten uit Zwolle.

De winkels van de keten, die onlangs failliet ging, gaan per direct verder onder de naam Telstar. Dat meldt regionaal dagblad De Stentor. Alle filialen, behalve die in Almere, blijven open. Telstar heeft winkels in onder andere Groningen, Alkmaar, Houten en Apeldoorn. De nieuwe eigenaar gaat met 160 van de 200 personeelsleden verder. Daarnaast zal Telstar zich volgend jaar aansluiten bij de Intersport-formule van Euretco. De winkels zullen zich met name gaan specialiseren in voetbal, tennis, hockey, fitness, hardlopen en buitensport. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

Daka Sport heeft naast zes winkels in Rotterdam en omgeving ook een webshop. Volgens RTV Oost wordt de sportretailer met de overname van Telstar een landelijke sportketen.

Op 26 augustus van dit jaar vroeg Telstar Holding in Harderwijk faillissement aan voor alle acht de winkels. Ondanks een reorganisatie was het bedrijf niet meer te redden. Volgens directeur Monique Koopman waren de schulden te hoog. Koopman hoopte op een doorstart, die nu met de hulp van curator Meulenberg is gerealiseerd.

doorstart
Overname
Sportkleding
telstar