• Home
  • Nieuws
  • Business
  • TerStal ontsnapt aan schadevergoeding Superdry

TerStal ontsnapt aan schadevergoeding Superdry

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

TerStal Familiemode hoeft de schadevergoeding omtrent de verkoop van namaakartikelen van Superdry, niet meer te betalen. De multibrand retailer heeft de schade weten te verhalen op de leverancier. Dat blijkt uit de uitspraak die de rechtbank van Limburg hier onlangs over deed.

TerStal begon drie jaar geleden met de online verkoop van bijna 3.000 T-shirts van het merk Superdry, welke waren ingekocht bij textielgroothandel Vinansen. Al snel kreeg de modezaak afkeurend bericht van Superdry-merkhouder DKH vanwege de verkoop van ‘inbreukmakende Superdry producten’.

De schade werd in eerste instantie direct op TerStal verhaald. Na enkele verzoeken van de modezaak aan Vinansen om bewijs van legitimiteit te ontvangen, werd met DKH een schikking getroffen.

TerStal hoeft de schade nu niet meer zelf te betalen, omdat de keten er volgens de rechter “vanuit mocht gaan dat de T-shirts geen namaakproducten waren”. Vinansen werd veroordeeld tot een betaling van 44.000 euro. Het bedrijf heeft dit inmiddels weten te verhalen op NTC, de onderneming die de shirts aan Vinansen leverde.

Beeld: TerStal Facebook

TerStal