The Next Closet ontvangt 1 miljoen euro groeikapitaal

Uitgever Wayne Parker Kent investeert een bedrag van 1 miljoen euro in modeplatform ‘The Next Closet’. Het bedrag zal gebruikt worden om de sterke groei van het modebedrijf te versnellen.

Met de investering wil The Next Closet een nieuwe app lanceren en ook de eerste stappen op de Belgische markt financieren. Tevens zal het team van het modeplatform kunnen uitbreiden. Ook liggen er plannen om het aanbod te verbreden naar mannen- en kinderkleding en moet er een review systeem komen dat doet denken aan AirBnb.

Drie jaar geleden richtten Thalita van Ogtrop en Lieke Pijpers een online marktplaats voor tweedehands merkkleding op: The Next Closet. “De snel groeiende handel via ons platform bevestigde de behoefte aan mooie tweedehands kleding,” zegt Pijpers in een persbericht. “Om deze groei te kunnen faciliteren en versnellen, zijn we een investeringsronde gestart.”

The Next Closet ontvangt 1 miljoen euro groeikapitaal

Wayne Parker Kent is de grootste online uitgeverij van Nederland, waar onder meer online magazines NSMBL, Beautify en Famme toebehoren. “Wayne Parker Kent bereikt bijna 10 miljoen Nederlanders, waaronder zo’n 6 miljoen vrouwen,” vertelt CEO Slaven Mandic. “Door te investeren in The Next Closet koppelen we een relevante service aan ons publiek.” Eerder investeerde de uitgever ook in Maarten Beucker Andreae, de voormalig CEO en mede-oprichter van 2dehands.be.

Modeplatform The Next Closet heeft inmiddels 25.000 unieke bezoekers per maand en een collectie van 4.000 kledingstukken. In het afgelopen jaar kwamen er gemiddeld 300 nieuwe kledingstukken per maand bij, maar tegen het einde van 2016 moeten dat er 3.000 per maand zijn, zegt Pijpers tegen Trouw.


 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN