• Home
  • Nieuws
  • Business
  • The Society Shop gaat terug naar de beurs

The Society Shop gaat terug naar de beurs

Door Floor Gijsbertse

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Nederlandse luxe herenkledingmerk The Society Shop wil middels een obligatielening twee miljoen euro ophalen om de groei te kunnen financieren. De retailer wil uitbreiden in Duitsland, de bestaande winkels vernieuwen en een eigen webshop lanceren.

De herenretailer wil naar de NPEX-beurs. Het label had eerder, in de jaren 90, een notering aan de Amsterdamse Beurs als onderdeel van Goudsmit. Destijds draaide de keten teleurstellende omzetcijfers en in 1996 zette Goudsmit de keten te koop. Inmiddels zit The Society Shop in de lift, zo melden directieleden Hans Beer en Martin Groen aan De Financiële Telegraaf. “Vorig jaar werd er winst gemaakt, en die gaan we dit jaar overtreffen. De kassabonnetjes in onze winkel zijn nog nooit zo hoog geweest als het afgelopen jaar. We hebben het gevoel dat we nu moeten doorpakken.”

Vanaf vandaag kunnen beleggers zich intekenen op de lening van de retailer met een 7 procent rendement. Als het aan Beer ligt is de twee miljoen over een maand binnen. “Wat ons betreft zou het geld voor Kerstmis binnen moeten zijn.”

The Society Shop staat bekend om de chique, klassieke maatpakken voor mannen. In 1934 opende de luxe kledingketen haar allereerste winkel in de Van Baerlestraat in Amsterdam. Inmiddels is de keten uitgegroeid en heeft 15 winkels en 3 outletstores in Nederland, België en Duitsland en is bedrijf goed voor een jaaromzet van 20 miljoen euro.

Beeld: The Society Shop

The Society Shop