• Home
  • Nieuws
  • Business
  • The TailorMates verkocht aan maatpakkenspecialist Misura Sartoria

The TailorMates verkocht aan maatpakkenspecialist Misura Sartoria

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De vestigingen van The TailorMates worden doorgestart door Misura Sartoria, een andere maatpakkenspecialist. Dit is te lezen in het eerste faillissementsverslag. Misura Sartoria heeft het inventaris en de goodwill van The TailorMates overgenomen voor 57.000 euro.

Misura Sartoria had al interesse getoond in het bedrijf vlak voor het faillissement maar trok zich op het laatste moment terug waarop eigenaar van The TailorMates Ronald Gans alsnog het faillissement aanvroeg. Misura Sartoria behoorde tot een van de negen kandidaten die zich bij de curator hebben gemeld voor een overname van de activiteiten.

Voordat het biedingstermijn voor de negen kandidaten was gesloten, heeft Misura Sartoria een onvoorwaardelijke huurovereenkomst gesloten met de verhuurder van het winkelpand waar The TailorMates onder andere is gevestigd. “Door deze gang van zaken was de boedel genoodzaakt verder in onderhandeling te treden met deze kandidaat,” aldus het faillissementsverslag.

Start dameslijn deed The TailorMates de das om

Het faillissementsverslag gaat in op de mogelijke oorzaken van het faillissement. De curator benoemt dat de schulden van The TailorMates door de jaren zijn opgebouwd doordat veel investeringen op het gebied van marketing gedaan zijn. De schulden namen in de zomer en najaar van 2018 toe omdat veel kosten zijn gemaakt op de dameslijn van the TailorMates uit te rollen. “De investeringen in de dameslijn hebben echter niet tot verkopen geleid.” Vervolgens is het bedrijf overgegaan tot het zoeken van een overnamekandidaat. Het faillissement werd aangevraagd toen Misura Sartoria zich terugtrok. Op 6 november is het faillissement uitgesproken over The TailorMates.

Beeld: The TailorMates

misura sartoria
the tailormates