• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Theo Henkelman koopt Henkelman Groep terug van curatoren FNG

Theo Henkelman koopt Henkelman Groep terug van curatoren FNG

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Theo Henkelman, oprichter van de Henkelman Groep, koopt de schoenengroep terug van de FNG-curatoren. Dat bevestigt Henkelman zelf telefonisch tegenover FashionUnited. Onder de Henkelman Groep vallen de bedrijven Theo Henkelman Schoenen BV en Only A Shoes, actief in ontwikkeling, productie en import van schoeisel.

De Henkelman Groep werd in 2018 overgenomen door FNG met de intentie de hele waardeketen van schoenenproductie onder een dak te krijgen. Hoewel het de Henkelman Groep onder FNG goed ging, werd de groep dit voorjaar ‘meegesleept in het faillissement’ van het concern, aldus Henkelman. De voormalig eigenaar faciliteert nu een doorstart voor ‘zijn’ groep, die verder gaat onder de naam Theo Henkelman Footwear BV. De locaties in Waalwijk en Weert kunnen daardoor blijven bestaan.

Henkelman heeft al plannen voor de ontwikkeling van de groep op korte termijn. De komende tijd zal de groep zijn pijlen richten op de ontwikkeling van de eigen merken, waaronder Cafe Moda, en samenwerkingen met e-tailers en grotere klanten in de schoenenwereld, zoals VanHaren en Scapino. Het team van de groep wordt ‘iets afgeslankt’ om de kosten van de coronacrisis het hoofd te bieden, aldus Henkelman.

De overname werd gerealiseerd samen met twee oud-medewerkers van de Henkelman Groep, Harrie de Kort en Michael Mueller. De bedoeling is dat zij de zaak op den duur van Henkelman zullen overnemen.

De Henkelman Groep werd opgericht in 1985. Henkelman importeert mannen-, vrouwen-, en kinderschoenen voor eigen labels als Claudia Ghizzani , Bottesini en Cafe Moda. Only A Shoes is bekend van het vrouwenschoenenmerk PostXchange.

FNG
FNG NV
Henkelman Groep
Theo Henkelman
Theo HenkelmanFootwear BV