• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Thom Broekman en de Rode Winkel failliet

Thom Broekman en de Rode Winkel failliet

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Rechtbank Midden-Nederland heeft het faillissement uitgesproken over modeketen Thom Broekman. Het gaat om alle tien de vestigingen van herenmodeketen Thom Broekman en acht winkels van jeansketen De Rode Winkel.

Volgens het Financieele Dagblad heeft het moederbedrijf van de twee modeketens, Profoss Nederland, in 2014 een verlies geboekt van 1 miljoen euro. Er zouden 110 medewerkers in dienst zijn. RTV Utrecht meldt dat het bedrijf in onderhandeling is met de curator. Of er een doorstart komt is nog onduidelijk.

Momenteel staat de vijfde generatie Broekman aan het hoofd van het 178 jaar oude familiebedrijf. Het begon allemaal met Johannes en Annaatje Broekman die in 1834 een pand aan de de Lange Elisabethstraat in Utrecht kochten. Het duo begon hun kleermakerij en winkel in fournituren officieel in 1837. De winkel groeide uit tot de herenmodeketen Thom Broekman. De kleermakerij werd een beroepskledingwinkel die rond 1930 zijn naam, ‘De Rode Winkel’, kreeg. De naam dankt de winkel aan de rode grondverf van de kozijnen. De schilder liep een beenbreuk op en toen hij hersteld was, kreeg hij de opdracht om de deuren ook rood te maken, omdat de winkel inmiddels een bijnaam had gekregen in de volksmond.

De Rode winkel is gespecialiseerd in premium jeans merken. De winkels van de herenmodezaak Thom Broekman staan bekend om de persoonlijke service en aandacht voor de klant. De winkel verkoopt merken als Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Gant, Hackett London en Dockers.

Thom Broekman en de Rode Winkel waren Hofleverancier

In 2012 kregen de twee modeketens het predicaat Hofleverancier. Het predicaat Hofleverancier is een Koninklijke onderscheiding voor ondernemingen die tenminste honderd jaar bestaan. 'Hofleverancier' staat onder meer voor bewezen kwaliteit, soliditeit en continuïteit van de onderneming.

De Rode Winkel
Faillissement
Thom Broekman