• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Thuiswinkel.org en partners vragen minister om publiek online identificatiemiddel

Thuiswinkel.org en partners vragen minister om publiek online identificatiemiddel

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Thuiswinkel.org heeft een brandbrief gestuurd naar minister Knops van Binnenlandse zaken. De organisatie en diverse partners willen een publiek online identificatiemiddel omdat de huidige manier van identificeren ‘onveilig en onpraktisch is en identiteitsfraude in de hand werkt’. ANVR, INretail, Techniek Nederland, Detailhandel Nederland en VBIN hebben de brief ondertekend.

Thuiswinkel.org wijst in het persbericht op een vorm van de DigiD voor bedrijven die op dit moment nog niet bestaat. De organisatie bestempeld dit als een gemiste kans. “Door het afschermen van het publieke eID-middel voor gebruik van BV Nederland veroorzaakt de overheid een fundamenteel en onwenselijk verschil tussen fysiek en digitaal handelen, aldus Just Hasselaar, beleidsadviseur digital transactions bij Thuiswinkel.org in het persbericht. “Ook werkt de overheid door de lange aanloop in dit traject identiteitsfraude in de hand en lopen Nederlandse ondernemers financiële kansen mis.”

Bedrijven in Nederland moeten op dit moment zich nog online identificeren door bijvoorbeeld een kopie van het paspoort op te sturen. De partijen van de brandbrief zijn van mening dat het identificeren ‘van een persoon met een publiek middel een basisvoorziening is in de huidige digitale samenleving’.

anvr
Detailhandel Nederland
INRetail
techniek nederland
Thuiswinkel.org
vbin