“Tientallen leveranciers V&D vragen deze maand al uitstel van betaling aan”

Door het faillissement van V&D komen veel leveranciers in grote problemen. Volgens strateeg Paul Moers zouden tientallen leveranciers deze maand al uitstel van betaling moeten aanvragen. Ook branche-organisatie Modint spreekt van grote schade. Dat meldt het Financieele Dagblad.

“Er zijn bedrijven waar het gaat om een schade van een ton tot vele tonnen,” zegt Modint-directeur Patric Hanselman in de krant. Daarbij gaat het dan slechts om de rekeningen die open staan, en nog niet eens over de bestelde goederen die nog in rekening moeten worden gebracht bij V&D. “Op de kade van de haven in Shanghai staan bij wijze van spreken de containers met kleding klaar om naar Nederland verscheept te worden,” aldus de directeur.

MKB-bedrijven lopen soms een hele jaarwinst mis, stelt Moers. “De hele marge van tientallen bedrijven is in één klap weggeslagen. Veel van die bedrijven lopen al aan de leiband van de bank en kunnen bijna onmogelijk hun aflossingen voldoen. Vind nu maar eens heel snel een nieuwe afnemer. Dat lukt gewoon niet. Dan gaat gewoon de stekker eruit,” zegt hij.

Ook couturier Mart Visser is een van de schuldeisers. Sinds een paar jaar wordt er een dames- en kinderlijn van zijn hand verkocht in shop-in-shops bij V&D. Een woordvoerster laat weten dat ze ‘afwachten tot er meer duidelijkheid is’ over de toekomst van het warenhuis.


 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN