• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Tijdlijn– JD Sports, zes jaar lang opzoek naar de perfecte aankoop

Tijdlijn– JD Sports, zes jaar lang opzoek naar de perfecte aankoop

Door Angela Gonzalez-Rodriguez

12 apr 2017

Business

De Britse retailer heeft de afgelopen zes jaar geinvesteerd in het uitbreiden van het portfolio met sport, athleisure en lifestyle merken. Van Cloggs naar Blacks Leisure, JD Sports heeft het koninkrijk verder uitgebreid dan alleen sportschoenen.

Nadat het de markt in het thuisland heeft veroverd en is uitgebreid naar Europa dankzij de aankoop van belangrijke Nederlandse spelers in de sport en lifestyle markt, maakt JD Sports nu de stap om de Australische markt te veroveren.

De verkoop van JD Sport is flink toegenomen dankzij de laatste trends die om sportschoenen en sportkleding draaien. Hierdoor heeft het bedrijf het afgelopen financiële jaar een winstgroei van 81 procent behaald.

De keten is inmiddels toegetreden tot 12 landen en heeft drukke jaren achter de rug. Ze streven hun rivaal Sports Direct voorbij en blijven hun aanwezigheid uitbreiden in verschillende aangrenzende segmenten.

Deze tijdlijn verkent de strategie van de aankopen van JD Sports sinds het zijn interesse verloor in de aankoop van concurrent JJB Sports.

Navigeer met de pijlen door de tijdlijn of klik op een moment in de tijdsbalk.

Beeld: JD Sports Store.

JD Sports