TJX Companies, moederbedrijf van onder andere TK Maxx heeft in het afgelopen financiële boekjaar een omzetgroei van 8 procent geboekt, zo blijkt uit het jaarrapport. De totale omzet kwam uit op 35,9 miljard dollar (29,4 miljard euro).

“We zijn zeer tevreden over het sterke einde van 2017,” aldus CEO Ernie Herrman in het rapport. “Opnieuw zijn onze bezoekersaantallen omhoog gegaan en onze verkoop bij een gelijk aantal winkels is in elk van onze vier grote segmenten gestegen nu klanten goed reageerden op de merken en de aantrekkelijke, eclectische mix van verkoopwaren tegen goede prijzen.” Het bedrijf streefde de omzetgrens van 35 miljard dollar (28,7 miljoen euro) voorbij, wat voor het bedrijf een belangrijke mijlpaal was, aldus het statement van Herrman. Het netto inkomen kwam neer op 2,6 miljard (2,1 miljard euro).

CEO Herrman is positief voor het huidige boekjaar dat begon op 4 februari 2018: “Als we vooruit kijken, dan heeft 2018 al een goede start gehad. We zien genoeg kansen in de markt voor grote merken en merchandise van hoge kwaliteit en zijn bezig met talloze initiatieven die onze verkopen en bezoekersaantallen zullen stuwen.”

TJX Companies heeft in het portfolio TJ Maxx, Marshalls, Homesense, Homegoods, Sierra Trading Post, Winners en TK Maxx. TK Maxx is met verschillende winkels in Nederland aanwezig. De TJX International, waar de Europese winkels onder vallen, behaalde een omzet van 4,8 miljard dollar (3,9 miljard euro) door een stijging van 2 procent bij gelijk aantal winkels.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN