• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Tod's S.p.A. wordt mogelijk van de beurs gehaald

Tod's S.p.A. wordt mogelijk van de beurs gehaald

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Tod's

De Italiaanse Tod's S.p.A. wordt waarschijnlijk van de beurs afgehaald. De familie Della Valle achter de groep heeft namelijk in een Italiaans persbericht duidelijk gemaakt dat het een groot deel van de aandelen wil terugkopen. De familie biedt 40 euro per aandeel, 20,4 procent hoger dan de prijs die de aandelen hadden aan het einde van dinsdag.

De familie geeft aan dat de investering in de groep en het terugkopen van de aandelen de ontwikkeling van de merken in het portfolio zal versnellen. Onder de groep vallen de merken Tod's, Roger Vivier, Hogan en Fay. Als een beursgenoteerd bedrijf zou het volgens de familie moeilijker zijn diverse doelen te bereiken op medium- en lange termijn vanwege de beperkingen omdat korte termijn resultaten gecommuniceerd moeten worden aan de aandeelhouders.

De groep wil de zichtbaarheid van alle vier de merken in het portfolio verbeteren, hun positionering in de markt versterken en ze voorzien van meer operationele autonomie, aldus het statement.

Tod's S.p.A behaalde in het eerste kwartaal van het huidige boekjaar een omzetplus van 23 procent. De omzet kwam hierdoor uit op 219,6 miljoen euro.

Tod's S.p.A.