• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Top 10 rijkste mensen uit de modewereld 2017

Top 10 rijkste mensen uit de modewereld 2017

Door Vivian Hendriksz

8 aug. 2017

Business |BUSINESS INTELLIGENCE

De mode industrie is wellicht een van de snelst veranderende industrieën ter wereld, maar een aspect is altijd hetzelfde gebleven het afgelopen decennium - de invloed van fast fashion retailer Zara. De man achter ‘s werelds grootste modebedrijf Inditex, Amancio Ortega, heeft het model dat de industrie had voor de massamarkt op zijn kop gegooid door de lancering van zijn modeketen en verzekerde daarmee zijn plek als rijkste man in de mode industrie. Op dit moment staat Ortega op de vierde plaats van rijkste personen ter wereld met een nettowaarde van 71,3 miljard dollar (60,2 miljard euro) - wat bijna 30 miljard dollar meer is als de op een na rijkste man in de modewereld, Bernard Arnault.

FashionUnited’s Top 10 Rijkste mensen uit de modewereld 2017

Naast de man achter luxe groep LVMH, is Arnault ook kunstverzamelaar, CEO van LVMH en de rijkste man in Frankrijk dankzij een nettowaarde van 41,5 miljard dollar (35 miljard euro). Het succes van beide mannen laat maar weer eens zien wat voor succes behaald kan worden in het laag en hoog segment van de mode industrie. Maar welke andere mannen en vrouwen hebben hun fortuin verdiend in de mode? Wie zag zijn nettowaarde stijgen en wie zag deze dalen in 2017? FashionUnited legt de top tien rijkste mensen in de mode en hun netto waarde door de jaren heen onder de loep in de verschillende grafieken hieronder. De grafieken zijn gebaseerd op de FashionUnited’s Top 100 Index.

De Top 10 rijkste mensen uit de modewereld 2017

De nettowaarde per jaar van de top 10 rijkste mensen uit de modewereld 2017

Beeld links naar rechts: Amancio Ortega, door http://www.signalng.com/ [CC BY-SA 4.0 ( http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

Bernard Arnault, door Jérémy Barande / Ecole polytechnique Université Paris-Saclay, via Wikimedia Commons