• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Topshop en Chinese franchisepartner stoppen samenwerking
Topshop en Chinese franchisepartner stoppen samenwerking

Business

Topshop en Chinese franchisepartner stoppen samenwerking

Door Caitlyn Terra

10 aug. 2018

Topshop en ShangPin, de Chinese franchisepartner van het Britse bedrijf, gaan uit elkaar. De twee partijen hebben de gezamenlijke beslissing genomen om hun eigen weg te gaan, zo bevestigt Topshop tegen FashionUnited. Topshop is op zoek naar nieuwe kansen om te groeien in de Aziatische markt.

ShangPin was de eerste Chinese partner van Topshop, de twee sloten een overeenkomst in 2014. Aziatische klanten konden door de overeenkomst Topshop en Topman producten kopen via ShangPin, een members-only webwinkel die Westerse merken aanbiedt. Met de deal werd ook afgesproken dat er tachtig Topshop winkels zouden volgen op het vasteland van China. Deze winkels kwamen er echter nooit en Topshop en ShangPin kwamen tot de conclusie dat ze niet samen konden werken, aldus WWD. " Topshop Topman en ShangPin hebben een succesvolle relatie gehad sinds september 2014," aldus Topshop tegen FashionUnited in een statement.

Aziatische klanten kunnen nog tot en met 30 november bij ShangPin en Tmall terecht voor producten van Topshop, zo meldt Topshop in het statement. Daarnaast kan er ook altijd gekocht worden via de topshop.com en topman.com websites.