Werknemers van een online distributiecentrum van de Britse modeketen Topshop hebben aangekondigd te zullen staken op Cyber Monday. Dat meldt The Guardian.

Cyber Monday is, samen met Black Friday, een van de drukste retaildagen van het jaar, en zowel de bestellingen op maandag als die van de vrijdag ervoor zullen die dag mogelijk in het honderd lopen.

Volgens de Britse vakbond GMB zullen meer dan de helft van de 200 werknemers van het distributiecentrum in Shirley in de West Midands op maandagochtend staken. Het is opnieuw een klap voor Arcadia topman, Sir Philip Green, die momenteel ook verwikkeld is in een pensioenschandaal met oud-werknemers van BHS, de keten die hij de grond in zou hebben geholpen.

De werknemers van het distributiecentrum eisen een hoger uurloon. Momenteel verdienen zij het minimumloon van 7,20 pond (8,49 euro) per uur, maar eisen nu 8,45 pond. Ook hopen zij op een revisie van de lopende contracten. GMB woordvoerder David Warwick noemt de lonen ‘een schande’ vooral gezien het splinternieuwe jacht dat Green onlangs voor 100 miljoen pond kocht. “Het is een schande dat Sir Philip Green, die verantwoordelijk is voor dit DHL contract en rijk is geworden over de ruggen van de loyale werknemers, weigert een redelijk voorstel te doen.”

Spectrum for Arcadia, een divisie van DHL, is verantwoordelijk voor het distributiecentrum. DHL roept GMB op om zo snel mogelijk opnieuw te onderhandelen over de uurlonen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN