• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Troonrede 2024: “Ondernemers verdienen grote waardering en ruimte vleugels uit te slaan”

Troonrede 2024: “Ondernemers verdienen grote waardering en ruimte vleugels uit te slaan”

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De miljoenennota. Credits: © Ministerie van FinanciënMartijn Beekman

Koning Willem-Alexander heeft zojuist de Troonrede voorgelezen. In de Troonrede werden ook de Nederlandse ondernemers genoemd. “Het kabinet realiseert zich terdege dat het geld voor onze publieke voorzieningen wordt verdiend in het bedrijfsleven. Alleen daarom al verdienen ondernemers grote waardering en ruimte om hun vleugels uit te slaan.”

De koning vervolgde zijn toespraak door te zeggen dat het belangrijk is een aantrekkelijk vestingsklimaat te behouden. Zo wordt er gekeken naar minder regels, lagere lasten en extra geld voor innovatie via Invest-NL. “In algemene zin moet het bedrijfslevenbeleid veel voorspelbaarder worden.” Diverse brancheorganisaties roepen de overheid al langer op minder regeldruk voor ondernemers te realiseren.

Dit najaar zal dan ook een ‘ondernemingsklimaattop’ plaats vinden zodat de overheid samen met bedrijven kan bepalen wat nodig en mogelijk is. Het thema van de toespraak was dan ook ‘wat kan wel’. Goede bereikbaarheid van bedrijven, maar ook de capaciteit op het elektriciteitsnet werden aangestipt met een link naar het bedrijfsleven.

Politiek
PRINSJESDAG