True Religion in surseance

Het Amerikaanse denimmerk True Religion Apparel heeft uitstel van betaling (Chapter 11) aangevraagd en overeenkomsten gesloten met de meerderheid van zijn schuldeisers. Het bedrijf verwacht dat de rechtbank in Delaware binnen 90 tot 120 dagen toestemming zal geven voor de reorganisatieplannen. De bedrijfsvoering wordt gewoon voortgezet. Dat heeft True Religion, dat gevestigd is in Los Angeles, woensdag bekendgemaakt.

Het modebedrijf laat weten dat de schuldenlast dankzij de nieuwe afspraken met zo'n 75 procent wordt teruggebracht. Dat percentage staat gelijk aan een bedrag van ongeveer 350 miljoen dollar. In ruil krijgen de schuldeisers een meerderheidsbelang in het bedrijf. Alle overige crediteuren van het bedrijf krijgen hun rekeningen gewoon betaald.

In een reactie zegt CEO John Ermatinger: "Dit is een belangrijke stap die onze schuld aanzienlijk doet slinken. Zo ontstaat ruimte om het iconische merk True Religion nieuw leven in te blazen en te herpositioneren voor toekomstige groei en succes." Het merk staat er volgens de CEO goed voor en heeft dit lopende boekjaar een stijging van de EBITA geboekt van 95 procent naar 7,1 miljoen dollar.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN