• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Twaalf Houtbrox-winkels naar Van Uffelen Mode

Twaalf Houtbrox-winkels naar Van Uffelen Mode

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Hoewel Houtbrox eerder werd overgenomen voor Berden Mode en Wonen, zijn er inmiddels al twaalf filialen overgegaan naar een nieuwe eigenaar: Van Uffelen Mode uit Delft. In de komende twee weken onderhandelt directeur Pieter Cox van Van Uffelen over de toekomst van de panden met de verhuurders.

De activa -voorraden en inventaris- worden door Van Uffelen Mode overgenomen. Het is nog niet duidelijk welke winkels er open blijven. “Maar het is mijn uitdrukkelijke bedoeling om met zoveel mogelijk Houtbrox-filialen door te gaan,” vertelt directeur Cox aan FashionUnited.

Er wordt momenteel onderhandeld over de huurcontracten; die onderhandelingen zijn pas vanochtend gestart. “Er zijn twaalf panden van elf verschillende eigenaren. Dat betekent dat je het contract per vestiging moet bekijken; elke situatie is uniek.” Hij vervolgt: “De huurprijs en omzet moeten wel in verhouding zijn. Soms moet een pandeigenaar ook een beetje water bij de wijn doen; de een werkt ook meer mee dan de ander.” Door de overname worden de nieuwe winkels allemaal Van Uffelen-filialen.

Op 15 juni moet er duidelijkheid zijn over de toekomst van de Houtbrox-winkels. Het personeel zal daarna pas te horen krijgen of ze onder een nieuw contract bij Van Uffelen aan de slag kunnen. “Pas als de onderhandelingen afgerond zijn kunnen we de oud-medewerkers gaan benaderen,” zegt de directeur. “Maar we willen zo snel mogelijk een einde aan de onzekerheid maken.”

Berden verkoopt twaalf Houtbrox-winkels aan Van Uffelen Mode

De aankoop is opmerkelijk, want eerder deze maand nam Berden samen met het Belgische Shopinvest nog zo’n twintig filialen van Houtbrox en Duthler over van de Brova Group.

“Wij hadden ons al als geïnteresseerde partij gemeld bij de curator, maar we zijn te klein (16 winkels, red.) voor een volledige overname,” licht Cox toe. De curatoren wilden Houtbrox het liefste in een keer verkopen, maar dat is dus niet gelukt. Na de overname door Berden, zo’n twee weken geleden, werd hij benaderd voor een gedeeltelijke overname. “Het is de afgelopen weken een rollercoaster geweest. Er waren verschillende partijen die allemaal dezelfde kant op moesten kijken. Dat is gelukt.”

De overname van de Houtbrox-winkels biedt goede kansen voor het Delftse modebedrijf, zegt directeur Cox van Uffelen. “De formules van Houtbrox en Van Uffelen passen naadloos op elkaar,” zegt hij. Ook tijdens de onderhandelingen met de curatoren -nog voor het aanbod van Berden- ontving hij al meerdere Whatsapp-berichten van leveranciers die een overname wel zagen zitten. “Die vonden ook al dat Houtbrox goed bij ons pastte.” Ook ziet hij veel kansen voor de toekomst. “Door de schaalvergroting is er meer ruimte om te investeren in verbetering van de dienstverlening aan onze klanten.”

Van Uffelen Mode neemt twaalf Houtbrox-winkels over van Berden Mode & Wonen

Houtbrox werd in mei overgenomen door het Limburgse familiebedrijf Berden Mode & Wonen, samen met het Belgische Shopinvest. Berden liet toen weten alle bedrijfspanden alsmede de winkels in Uden en Veghel in eigen beheer te nemen. Hoeveel van de 24 HoutBrox-winkels uiteindelijk worden overgenomen was nog afhankelijk van de gesprekken met de verhuurders.

Algemeen directeur Paul Berden zei in een reactie: “Familiebedrijven hebben altijd een bepaald soort dynamiek die voor buitenstaanders soms lastig te duiden is. We kunnen enkel tevreden terugkijken op succesvolle overnames die we in het verleden hebben gedaan, allen waren het ook familiebedrijven. HoutBrox past uitstekend bij ons!”

Naast Houtbrox vond Purdey onderdak bij de oprichters van het damesmodebedrijf. Samen met de familie Berden, de familie Van Hout en een aantal Purdey leveranciers hebben de oprichters Neel en Tim Wolters de aandelen verworven van Purdey Mode B.V., die 22 vestigingen telt. Beide overnames nog worden goedgekeurd door de rechter-commissaris.

Van Uffelen Mode is al sinds 1945 actief op de Nederlandse markt. De heer van Uffelen opende zijn eerste dames- en herenmodezaak in Delft. Zo’n zeventig jaar later zijn er zestien winkels in Gelderland, Noord- en Zuid-Holland. De meeste winkels bieden dames- en herenmode aan, maar de winkels in Gorinchem en Leerdam beschikken ook over een assortiment kinderkleding.

Beeld: Facebook Houtbrox, Facebook Van Uffelen Mode

berden mode en wonen
HoutBrox
Van Uffelen