• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Tweederde van personeel Aktiesport en Perry Sport moet op zoek naar nieuwe baan

Tweederde van personeel Aktiesport en Perry Sport moet op zoek naar nieuwe baan

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Hoewel de curatoren van Unlimited Sport Group (USG) hadden gezegd dat ‘de continuïteit van een groot aantal winkels is verzekerd en de werkgelegenheid van een groot aantal medewerkers wordt gewaarborgd’, zit dat er waarschijnlijk niet in. Het lijkt erop dat JD Sports fors snijdt in het personeelsbestand van Perry Sport en Aktiesport. Dat meldt de Financiele Telegraaf.

Zo’n 1.000 van de 2.500 medewerkers kunnen via een tijdelijk contract weer aan het werk, maar de overige 1.500 medewerkers moeten op zoek naar een nieuwe baan. Volgens de vakbonden krijgen vooral jonge werknemers weer een tijdelijk contract; op basis daarvan worden ze gedetacheerd in verschillend filialen van Perry Sport. Vakbonden CNV en FNV zijn onlangs geïnformeerd over de plannen van de nieuwe Britse eigenaar. CNV is niet blij met de berichten. “We waren juist optimistisch toen de overname rond was”, zegt bestuurder Michiel Wallaard in een reactie tegen Retailnews. De medewerkers die nu ontslagen zijn hebben de sportketens tijdens het faillissement draaiende gehouden stelt hij, ‘zodat JD Sports zijn slag kon slaan.’

Een woordvoerder van JD Sports weerlegt het verhaal en laat aan de krant weten dat het bedrijf ‘er juist alles aan doet om zo veel mogelijk werknemers binnen boord te houden en dat ook te hebben gecommuniceerd aan de vakbonden’.

Vermoedelijk blijven er zo’n 30 winkels van Perry Sport en eveneens 30 winkels van Aktiesport over na de doorstart. Een aantal vestigingen zal eveneens verder gaan onder de naam JD Sports. De nieuwe eigenaar heeft zo’n 26,5 miljoen euro voor de ketens Aktiesport en Perry Sport neergeteld. De Nederlandse ketens gaan deel uitmaken van dochteronderneming Sports Unlimited Retail. JD Sport heeft momenteel al 16 eigen winkels in Nederland.

Uit het eerste faillissementsverslag van USG is overigens gebleken dat Scapino 3,1 miljoen euro heeft betaald voor de overname van de shop-in-shops van Aktiesport. Daarbij is 500.000 euro neergeteld voor de inventaris en 2,6 miljoen euro voor de voorraden.

Beeld: Facebook Aktiesport

Aktiesport
Perry Sport