• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Twintig partijen geïnteresseerd in doorstart Perry Sport en Aktiesport

Twintig partijen geïnteresseerd in doorstart Perry Sport en Aktiesport

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Toni van Hees, de curator van Perry Sport en Aktiesport, gaat met zeker negen kandidaten in gesprek over een doorstart van de sportketens. Volgens de berichten bevinden zich zowel investeerders als branchegenoten uit binnen- en buitenland onder de partijen.

Woensdagmiddag verliep de deadline voor partijen die interesse hebben in een overname van Perrysport en Aktiesport. In totaal hebben twintig kandidaten zich gemeld bij de curator, waarvan er nu dus negen geselecteerd zijn. Deze partijen hebben een geheimhoudingsverklaring getekend en een informatiepakket ontvangen. De kandidaten ontvangen donderdag of vrijdag een uitnodiging voor verdere gesprekken.

Het doel is om een doorstart te realiseren waarbij zoveel mogelijk winkels van Perrysport en Aktiesport samen verkocht worden. "Het is de wens van de curator, maar natuurlijk ook van de vakbonden, dat een bod niet één winkel of drie winkels betreft, maar het liefst de hele keten. Waardoor je ook qua werkgelegenheid niet te veel schade berokkent,” zegt de woordvoerder tegen Nu.nl. "Anders moet je per winkel gaan onderhandelen en per vestiging nieuwe voorwaarden gaan stellen. Dat kan zomaar een heel langdurig proces zijn en ook een proces dat niet in het voordeel is van de huidige werknemers." Mogelijk komt er later deze week al duidelijkheid over de onderhandelingen.

Het moederbedrijf van de sportketens, USG, werd vorige week failliet verklaard. Het was het directe gevolg van het faillissement van V&D, waar het bedrijf veel shop-in-shops had. Inmiddels is ook een deel van de 53 dochterondernemingen van USG failliet verklaard. In totaal zijn er 2.500 medewerkers getroffen voor het faillissement; USG heeft zo’n 350 winkels, waarvan een deel shop-in-shop is. Momenteel zijn de winkels nog open en het personeel moet nog steeds worden uitbetaald. Het UWV heeft de betaling nog niet overgenomen, aangezien de banken de dag voor de uitbetalingen van februari pas het krediet opzegde en de rekeningen blokkeerde.

Eerder werd de investeringsmaatschappij Convent Capital al genoemd als een van de partijen die een bod zou willen doen op Perry Sport. De woordvoerder kan dat niet bevestigen.

Aktiesport
Perry Sport
USG