• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Uitspraak kort geding V&D en Metropop volgt over twee weken

Uitspraak kort geding V&D en Metropop volgt over twee weken

Door Anne Buis

bezig met laden...

Over twee weken doet de kort gedingrechter uitspraak in de zaak V&D en Metropop. Jos van de Mortel, directeur van Metropop ontkent dat de berichten dat het kort geding twee weken is aangehouden. “De rechter doet over twee weken uitspraak. Wel bestaat de kans dat wij er voor die tijd nog met V&D uitkomen”, zegt hij tegen RTL Z.

Het kort geding was aangespannen door Metropop, de eigenaar van de V&D-panden in Den Bosch, Heerlen en Sittard. De verhuurder is een van de partijen die het huurverlagingsakkoord niet heeft ondertekend, dat V&D met een groot deel van zijn verhuurders heeft afgesloten. Vandaag eiste Metropop dat warenhuis de volledige huur zou betalen.

Metropop is niet de enige pandeigenaar die een kort geding aanspant tegen V&D. Vorige week diende het kort geding dat was aangespannen door Mondia Investments, die eigenaar is van het V&D-pand in Hengelo. Ook hier werd de betaling van de volledige huur geëist. De rechter zal naar verwachting volgende week uitspraak doen. Komen Vastgoed, een andere verhuurder, gaat zelfs een stap verder en dreigt met een faillissementsaanvraag.

V&D