• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Uitstel van betaling voor MS Mode Frankrijk

Uitstel van betaling voor MS Mode Frankrijk

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Franse MS Mode heeft uitstel van betaling aangevraagd en gaat een observatieperiode in. MS Mode France heeft daar op 12 oktober mee ingestemd.

MS Mode Frankrijk blijft voor een periode van 6 maanden in observatie. De eerstvolgende zitting vindt plaats op 23 november. De 134 MS Mode-winkels in Frankrijk zullen de nieuwe collectie niet leveren en voor de 600 werknemers van de keten is het wachten op een reactie van de beheerders.

“Uw merk kent financiële moeilijkheden en ondergaat een herstructurering in Frankrijk. Dit is onderdeel van het Europese plan om te herstellen en we hopen te kunnen doorstarten onder de beste omstandigheden. De toekomst van MS Mode in Frankrijk wordt momenteel herzien en er zal de komende weken meer duidelijk worden,” schreef MS Mode Frankrijk eerder aan haar klanten op Facebook.

De Belgische tak van MS Mode maakte onlangs een doorstart dankzij Roland Kahn en Coolinvestments, die een overname realiseerden. Van de 46 winkels maken er 24 een doorstart. Zeker 60 procent van de 220 medewerkers behoudt zijn baan. De winkels worden deze week weer geopend.

Er is nog weinig bekend over eventuele doorstartmogelijkheden voor Frankrijk. Coolinvestments, liet eerder weten ‘dat het niet uitgesloten was om de business in Frankrijk onder een ander format door te starten’. De Franse divisie genereert een omzet van ongeveer 80 miljoen euro.

Beeld: Facebook MS Mode France

MS Mode
ms mode frankrijk