• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Urban Outfitters boekt omzet van 1 miljard dollar in Q4

Urban Outfitters boekt omzet van 1 miljard dollar in Q4

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De totale omzet van Urban Outfitters Inc steeg met 3 procent tot 3,5 miljard dollar (3,3 miljard euro) in fiscaal jaar 2017. Bij een gelijkblijvend aantal winkels steeg de omzet met 1 procent, tegenover een stijging van 11 procent in de groothandel. De nettowinst van Urban Outfitters kwam uit op 64 miljoen dollar (60,7 miljoen euro) in het vierde kwartaal en 218 miljoen dollar (206,8 miljoen euro) voor het gehele boekjaar 2017. De De winst per verwaterd aandeel bedroeg respectievelijk 0,55 dollar en 1,86 dollar.

“We zijn blij om een recordomzet voor het vierde kwartaal en fiscaal jaar 2017 aan te kondigen, gedreven door het voortdurende succes van het direct-to-consumer kanaal,” laat CEO Richard A. Hayne in een persbericht weten. “Nu we een nieuw jaar beginnen, zullen we doorgaan met het verschuiven van onze inspanningen en investeren we in onze snelst groeiende kanaal.”

In het vierde kwartaal heeft Urban Outfitters Inc. een omzetstijging van 2 procent geboekt, wat neerkomt op een stijging van 2 procent. Bij een vergelijkbaar aantal winkels, inclusief vergelijkbaar retailkanaal, bleef de omzet echter gelijk.

Het merk Urban Outfitters zag de omzet in het vierde kwartaal met 2 procent stijgen. De omzet van Free People steeg met 1,2 procent, maar de Anthropologie Group zag de omzet echter met 2,9 procent dalen.

In het retail segment steeg de omzet met double-digit cijfers , maar de groei werd gecompenseerd door een lagere groei bij een gelijkblijvend aantal winkels. De groothandel zag de omzet dalen met 1 procent, nadat er in dezelfde periode vorig jaar geprofiteerd werd van de late shipments van het derde kwartaal boekingen.

In het boekjaar 2017 opende het bedrijf 29 nieuwe winkels: 15 Free People-winkels, 10 Antropologie-winkels, 4 Urban Outfitters-winkels. Tevens werden er 3 Anthropology-winkels, 2 Free People-winkels en 2 Urban Outfitter-winkels gesloten.

Beeld: Urban Outfitters

Urban Outfitters