• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Urban Outfitters omzet hoger dan verwacht in Q1

Urban Outfitters omzet hoger dan verwacht in Q1

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Urban Outfitters mocht dankzij hernieuwde vraag naar de modecollecties van de merken Anthropologie en Urban Outfitters een beter dan verwachte omzet noteren.

De Amerikaanse modegroep rapporteerde een netto omzetstijging van 3,2 procent naar 762,6 miljoen dollar (676,1 miljoen euro). De vergelijkbare omzet steeg met 1 procent, beter dan de gemiddelde daling van 0,5 procent die analisten volgens Thomson Reuters hadden voorspeld. Als gevolg stegen de bedrijfsaandelen op woensdag met 10,5 procent.

De nettowinst daalde daarentegen met 9,8 procent naar 29,6 miljoen dollar (26,2 miljoen euro), terwijl de winst per aandeel nagenoeg gelijk bleef.

Volgens het bedrijf was de omzetgroei te danken aan een beter productassortiment, beter inventarisbeheer en meer gerichte marketing, maar voorzitter Richard Hayne zei in een interview met WWD dat het bedrijf in het eerste kwartaal te weinig risico had genomen met het Free People merk. “Inventarissen groeiden en er vonden meer gedwongen afschrijvingen plaats.”

De groep is van plan dit jaar 24 nieuwe winkels te openen. In het tweede kwartaal komen er zes nieuwe Free People winkels en twee Antropologie vestigingen bij in Noord Amerika en een Urban Outfitters filiaal in Europa. Ook wil het deze zomer naar meer dan 100 cosmeticawinkels uitbreiden.

Nederland en België tellen samen vijf Urban Outfitters, waarvan drie in Nederland.

Urban Outfitters