Deze week komt er een plan van aanpak voor het personeel. Dat schrijft de nieuwe topman van V&D John van der Ent in een brief aan zijn personeel. Dat meldt RTL Nieuws.

Van der Ent is sinds vorige week de nieuwe bestuursvoorzitter van V&D. In het nieuwe plan zal Van der Ent "nog eens verder toelichten waarom bepaalde maatregelen echt noodzakelijk zijn en anderzijds hoe ik jullie opmerkingen en oplossingen het best kan komen halen." De nieuwe bestuursvoorzitter staat open voor suggesties van werknemers, zegt hij. "Ik wil die opmerkingen en oplossingen meenemen in mijn overwegingen bij verdere besluitvorming."

Dat betekent overigens niet dat de loonsverlaging niet meer wordt doorgevoerd; volgens Van der Ent is die wel degelijk noodzakelijk. In januari kondigde V&D een loonoffer van 5,8 procent aan. Vakbonden spanden hierop een kort geding aan en de rechter gaf hen gelijk. Sinds vorige week onderhandelen vakbonden en de V&D weer met elkaar.

De afgelopen maanden stond interim-topman Don Roach aan roer van het in nood verkerende warenhuis, die tevens CFO van V&D’s eigenaar Sun Capital is. Onder zijn leiding kwam het warenhuis op ramkoers te liggen met verhuurders, banken en personeel. De verhuurders stapten zelfs naar de rechter. Uiteindelijk kwam het tot een reddingsplan, waardoor het warenhuis voorlopig is gered.

De ruim vijftig eigenaren van alle V&D-panden waren het binnen een half uur eens over een reddingsplan, zegt advocaat Jesse Zijlma van vastgoedeigenaar IEF Capital recentelijk in het NRC Handelsblad. “De escalatie van het huurconflict was onnodig geweest.”

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN