• Home
  • Nieuws
  • Business
  • V&D morgen weer in gesprek met vakbonden

V&D morgen weer in gesprek met vakbonden

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Dinsdagavond gaat CNV weer opnieuw om de tafel met warenhuis V&D over het loonoffer. Het initiatief voor de bijeenkomst komt van het warenhuis zelf, zegt CNV-bestuurder Martijn den Heijer.

“V&D heeft aangegeven een echt gesprek te willen onder voorwaarden vooraf. Ook wij willen graag weer om tafel.” Tegelijkertijd houdt hij wel een slag om de arm: "Het is nog maar de vraag hoeveel deze gesprekken gaan opleveren."

FNV-bestuurder Niels Suijker zegt tegen de Volkskrant dat het een open gesprek wordt ‘om te kijken waar we nu staan’. Volgens Suijker is de toon van V&D ‘positiever dan die ooit is geweest’ en hij beschouwt de uitnodiging ‘als een start naar meer genormaliseerde gesprekken.’

Een woordvoerster van V&D laat weten dat het warenhuis het vooral belangrijk vindt dat er in goed overleg een oplossing wordt gevonden om de loonkosten te verminderen. “We willen opnieuw het gesprek aangaan met de vakbonden om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.” Dat betekent echter niet dat het eerder aangekondigde hoger beroep van de baan is; het is alleen nog niet bekend wanneer het dient.

Vorige week verbood de rechter het loonoffer van 5,8 procent voor leden van vakbonden CNV en FNV. De loonsverlaging die stapsgewijs zou worden doorgevoerd moest het sluitstuk worden van het reddingsplan van V&D. Het warenhuis lijdt al jaren verlies en verkeerde afgelopen weken op de rand van faillissement.

CNV
FNV
V&D