• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘V&D personeel bereid om loon in te leveren’

‘V&D personeel bereid om loon in te leveren’

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een groot deel van het personeel is bereid om in te gaan op het loonoffer, als de toekomst van V&D daarmee zeker kan worden gesteld. Dat heeft de nieuwe topman van het warenhuis John van der Ent zondagavond in het programma Nieuwsuur gezegd.

De bestuursvoorzitter, die sinds twee maanden in functie is, erkent dat het reddingsakkoord met de verhuurders van bijna twee maanden geleden slechts een tijdelijke oplossing is. ''We moeten weer juichend vooruit. Dat betekent met het oog op de lange termijn dat we weer concurrerend moeten worden'', zegt Van der Ent, die denkt dat V&D binnen twee jaar winstgevend kan zijn.

Met het akkoord werd een eenmalige besparing van 24 miljoen euro bewerkstelligd. Het is nog maar de vraag of dat gaat lukken, want vorige week oordeelde de rechter nog dat V&D wel de volledige huur moet betalen aan de verhuurder van het pand in Hengelo, die het plan niet had getekend. Door de uitspraak van de rechter kan het noodlijdende warenhuis een stuk minder besparen. Tevens moet er door het loonoffer van 5,8 procent nog 10 miljoen euro worden bespaard, tot grote woede van de vakbonden.

Eerder werd al duidelijk dat de situatie waar V&D in februari in verkeerde nog nijpender was dan men dacht. Volgens Nieuwsuur was er in het weekend van 7 en 8 februari –waarin koortsachtig overleg plaats vond tussen verhuurders en banken- een speciaal team in het diepste geheim bezig met een surseance aanvraag. Bij deze aanvraag hoeft een bedrijf van de rechter tijdelijk geen schulden te betalen en op deze manier hoopte V&D extra tijd voor overleg te winnen om een faillissement te voorkomen.

V&D