• Home
  • Nieuws
  • Business
  • V&D zegt de huur op in Den Helder

V&D zegt de huur op in Den Helder

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

V&D heeft het huurcontract voor het pand in Den Helder opgezegd. Als er binnen twee jaar geen nieuwe afspraken worden gemaakt, vertrekt V&D in het voorjaar van 2017 uit het pand. Dat heeft het warenhuis aan RTL laten weten.

“V&D heeft geen intentie om Den Helder te verlaten, maar het onderhandelingsproces met de pandeigenaar verloopt moeizaam,” zegt woordvoerder Edwin van Wijk tegen RTL Z. Volgens het warenhuis zat er niets anders op dan het huurcontract op te zeggen.

Komen Vastgoed vroeg een paar weken geleden het faillissement aan wegens het niet betalen van de volledige huur, maar dat werd toen afgewezen. De pandeigenaar was een van de verhuurders die het huurakkoord niet heeft ondertekend, waar veel pandeigenaren aan mee deden. Naast de verhuurder van het pand in Den Helder spanden andere verhuurders die niet getekend hadden ook kort gedingen aan, zoals Metropop en Mondia Investments. Daar betaalde V&D uiteindelijk wel de volledige huur. Uitzondering is het V&D-pand in Den Bosch, daar is nog geen huur voor betaald en er wordt volgende week een uitspraak van de rechter over verwacht.

V&D laat weten meerdere keren te hebben onderhandeld met Komen Vastgoed. Mocht het niet lukken om voor het einde van het contract tot goede afspraken te komen, dan vertrekt V&D uit het pand. Dat betekent overigens niet dat het warenhuis weggaat uit Den Helder, laat V&D weten.

V&D