• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Vakbonden stemmen in met sociaal plan V&D

Vakbonden stemmen in met sociaal plan V&D

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

De vakbonden CNV en FNV hebben hun akkoord gegeven voor het sociale plan van de V&D. De leden van beide vakorganisaties hebben in meerderheid ingestemd met het onderhandelingsresultaat. Het sociale plan gaat over de 50 medewerkers van het servicecentrum, die hun baan gaan verliezen.

Volgens de vakbond CNV was het van groot belang dat het nieuwe sociale plan zowel de reorganisatie op het hoofdkantoor geldt alsmede voor toekomstige reorganisaties, zodat medewerkers hier op kunnen terugvallen.

Het sociale plan gaat over de 50 medewerkers van het servicecentrum, die hun baan gaan verliezen. Volgens de vakbond CNV was het van groot belang dat het nieuwe sociale plan zowel de reorganisatie op het hoofdkantoor geldt alsmede voor toekomstige reorganisaties, zodat medewerkers hier op kunnen terugvallen.

In het plan is afgesproken dat iedere boventallige werknemer een budget voor outplacement en/of opleiding krijgt van 3.500 euro en een budget van 500 euro voor juridische bijstand. Als een werknemer een vaststellingsovereenkomst tekent, ontvangt hij/zij 750 euro.

Het sociale plan geldt tot 1 juli in verband met wettelijke aanpassingen in het ontslagrecht en de sociale zekerheid met ingang van die datum. De vakbond CNV laat weten dat het sociale akkoord wel richtinggevend is voor gesprekken over een nieuw plan na 1 juli.

V&D laat weten blij te zijn dat de bonden akkoord zijn met het voorstel en ‘gaat nu snel tot uitvoering over’. Vakbond CNV benadrukt wel dat het akkoord uitsluitend over het sociale plan gaat. Eerdere onderhandelingen over het loonoffer van 5,8 procent zitten nog steeds op een dood spoor. Warenhuis V&D wilde de loonsverlaging doorvoeren om kosten te besparen, maar stuitte op groot verzet van de vakbonden.

CNV
V&D