Van de Velde doet overname op Noord-Franse kantproducent Noyon

De Franse kantleverancier Noyon heeft het al jaren moeilijk, maar een redding lijkt nabij. Lingeriefabriekant Van de Velde wil -samen met andere partijen- het Franse kantbedrijf overnemen. Dat melden Belgische media.

De rechtbank van koophandel van Boulogne-sur-Mer zal deze week beslissen of het overnamebod wordt aanvaard. De kans is groot dat het lukt, want het bod wordt ondersteund door de ondernemingsraad van Noyon en de procureur, tevens is het overnamebod het enige dat er ligt.

Het Franse Noyon verkeert al jaren in zwaar weer. In 2016 zou het bedrijf zo’n 7 miljoen euro schuld hebben op een omzet van 13,5 miljoen euro. Twee jaar eerder kwam de omzet nog uit op 18,3 miljoen euro. In september 2016 moest Noyon echter een gerechtelijk akkoord aanvragen, waarna het bedrijf in begin dit jaar failliet werd verklaard. Overigens maakte Noyon in 2008 ook al eens een doorstart, nadat het bescherming kreeg van schuldeisers.

Met het overnamevoorstel van Van de Velde zal de familie Noyon niet meer in beeld komen. De vennootschap zal voor 80 procent worden overgenomen voor verschillende partijen: Van de Velde, Etam, La Perla en MAS Holdings, de Sri Lankaanse partner van Noyon. Zij krijgen daarmee de machines, collecties, voorraden en het personeel in handen. Het management en personeel zouden een minderheidsbelang van 10 procent krijgen, de overige aandelen gaan naar de Noord-franse familie Noyon.

Beeld: Facebook Marie Jo

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN