Van de Velde ziet halfjaaromzet met 8,2 procent stijgen

In de eerste zes maanden van 2015 is de halfjaaromzet van lingeriebedrijf Van de Velde met 8,2 procent gestegen. De geconsolideerde omzet steeg van 107 miljoen euro naar 113,4 miljoen euro, wat neer komt op een stijging van 6 procent. Op vergelijkbare basis (inclusief vergelijkbare leveringen) stijgt de geconsolideerde omzet met 8,2 procent. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt.

De omzetstijging was onder andere te danken aan een stijgende groothandelomzet van 8,2 procent. Ook voor de tweede helft van 2015 worden stijgingen gezien bij de voororders. Tevens was er een daling van retailomzet bij Intimacy van 4,7 procent in lokale valuta. Op vergelijkbare basis kwam de daling uit op 10,3 procent. Door de sterke dollar stijgt de retailomzet in euro’s met ongeveer 16,9 procent.

De retailomzet in Europa steeg op vergelijkbare basis (exclusief sluitingen) met 3,8 procent, wat te danken was aan de store-to-store groei in Duitsland (16,7 procent) en Nederland (9,7 procent).

Het Belgische Van de Velde is een internationale marktspeler op het gebied van luxe dameslingerie. Het lingeriebedrijf richt zich op zelfstandige lingeriespeciaalzaken en heeft inmiddels ongeveer 5000 filialen in onder andere België, Duitsland en Groot-Brittannië. De halfjaarcijfers 2015 worden op 28 augustus bekend gemaakt.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN