Van Haren meldt omzetstijging over 2014

De Waalwijkse schoenenretailer Van Haren heeft afgelopen jaar een omzet geboekt van 150,2 miljoen euro. Dat is een stijging van 7,8 procent vergeleken met 2013. Het bedrijf maakt in het persbericht behalve de omzet geen andere financiële resultaten bekend. Wel laat Van Haren weten dat het afgelopen jaar 6,44 miljoen paar schoenen heeft verkocht.

Volgens directeur Krein Bons bevestigt de omzetgroei dat Van Haren op de goede weg is. "Deze positieve ontwikkeling is te danken aan het tijdig inspelen op de veranderende consument. Wij weten wat onze klanten willen." De directeur refereert in het persbericht aan verschillende manieren waarop klanten kunnen kopen, bestellen, ophalen en gratis thuis bezorgen. "Onze service is erop gericht dat de consument op ieder moment kan switchen tussen online en offline en via alle mogelijke kanalen met ons in contact kan komen."

In maart 2015 zal de mobile shop in een nieuw design en met nog uitgebreidere zoekfuncties worden gelanceerd. Ook wordt het voor klanten uit België mogelijk gemaakt online bestellingen te plaatsen op Vanharen.nl. "Dat is onze reactie op de grote vraag vanuit de grensregio," zegt Bons.

Het Nederlandse Van Haren behoort tot de Deichmann-groep met het hoofdkantoor in Essen. In 23 Europese landen en in de Verenigde Staten realiseerde de groep in het afgelopen boekjaar een bruto omzet van 4,9 miljard euro. Komend jaar wil Deichmann ongeveer 208 miljoen euro in de internationale infrastructuur investeren.

Van Haren heeft 142 fysieke filialen in Nederland en verkoopt online via de eigen webshop en via Wehkamp.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN